Kies uit 200+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Leiden
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Leids Ontzet Wandeling

Details over dit uitje

De Leids Ontzet Wandeling doet u gezellig samen met vrienden, familie en collega's! Samen met de professionele gidsen van Leiden Evenementen ontdekt u waarom elk jaar op 3 oktober nog steeds feest wordt gevierd in deze gezellige stad. U ontdekt de historische verhalen, de monumenten en de mensen die daarbij een belangrijke rol speelden.

Om 7.00 uur 's-ochtends, op elke derde Oktober, begint het leven in Leiden altijd met trompetgeschal. In de nacht van 2 op 3 Oktober 1574 stort een deel van de verzwakte stadsmuur bij de Koepoort met groot lawaai in. Komen de Spanjaarden naar binnen? Welnee, die zijn bang voor een aanval en het opkomende water. Ze blazen de aftocht waarna een tijdje later de Watergeuzen de stad wisten te bevrijden. "Ontzettend" aardig van ze! De haring en wittebrood die zij de stad binnen brengen vullen de magen van de hongerige Leidenaren.

Wilt u meer weten? Waar het gebeurde? Hoe het gebeurde? Neem deel aan de Leids Ontzet Wandeling en neem een harinkje met uitjes toe!

Onze gidsen spreken diverse talen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Eigenlijk niet zo'n zin om te wandelen? Doe een gezellige rondleiding per fiets of per step! Vraag naar de mogelijkheden!

Inclusief:
  • Professionele privé gids (met jarenlange ervaring)
  • Te boeken op de door u gewenste dag of tijdstip!

Route informatie:

De rondleidingen zijn flexibel en onze gidsen hebben geen vaste route! Als u voorkeuren heeft waar de gids over vertelt of langs gaat, dan vernemen wij dit graag.

Reservering voor kleinere groepen:

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers voor dit arrangement? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan